Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ ΓΙΑ ΓΛΑΣΤΡΕΣ

ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ ΓΙΑ ΓΛΑΣΤΡΕΣ

Λενε πως οι πλαστικοι ανεμομυλοι εκτος απο την συνήθη διασκεδαση που προσφερουν στα μικρα παιδια λειτουργουν και ως φυσικοι απωθητές στα εντομα.Πωλουνται κατα κόρον σε μεγαλα παιχνιδομαγαζα, σε μαγαζια με ειδη οικιακης χρησης ,απο πλανοδιους πωλητες κ.τ.λ.


Με μια πρωτη ματια φαντάζουν τυποποιημενοι.Αν τους προσεξει ομως καποιος απο κοντα διαπιστωνει πως ευκολα μπορουν να φτιαχτουν.Αυτα σκεφτομουν και εγω οταν αποφασισα να φτιαξω καποια με το αγαπημενο μου υλικο που δυστυχως απειλει να πλημυρισει τον πλανητη μας.Τα πλαστικα μπουκαλια.

Ετσι λοιπον αφου εκοψα σε μεγαλα τεραγωνα τα πλαστικα μπουκαλια και τα ισιωσα με την βοηθεια της θερμοτητας,καποια τα ζωγραφισα με τεμπερες και καποια τα εκανα ντεκουπαζ.Επειτα εκοψα κατα μηκος τις γωνιες και τις κολλησα με το πιστολακι της σιλικονης.Μετα ανοιξα στο κεντρο τρυπα με καυτο μαχαιρι κατά τι, μεγαλυτερη απο το καρφι που θα περνουσα μεσα.Επελεξα να βαψω το καρφι εντονο ροζ μετα το στερεωσα σε κομμενα κομματια φελου και αυτα με την σειρα τους σε μεγαλα καλαμακια απο σουβλακια με σιλικονη.

Επισης αξιζει να δειτε την εκδοχη της φιλης μου της Μαιρης για τους ανεμομυλους η οποια ομολογουμενως προηγηθηκε της ιδεας http://m-ar-t.blogspot.gr/2012/07/blog-post_20.html και τα εκανε με αλλο τροπο αλλα παντα με ανακυκλωσιμα υλικα.
Και μιας και καταπιαστηκα με τα πλαστικα πηγα μια βολτα απο το καλαθι της ανακυκλωσης.Εκει βρηκα και ενα αδειο μπουκαλι απο υγρο σαπουνι.Ηταν ομως μικρο και επειδη δεν ειχε και πολλες δυνατοτητες εκανα καρτελακια για γλαστρες.

Πολυ απλα ζωγραφισα το πισω μερος και εγραψα απο μπροστα ομως, τα ονοματα των φυτων με ανεξιτηλο μαρκαδορο για C.Ds.Ετσι αν θελησω να τα αλλαξω τα αφαιρω με ασετον.Και μετα κολλησα τα καρτελακια σε ξυλακια με το πιστολι της σιλικονης.
Αυτα για σημερα ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!!!

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΚΕΡ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΜΑΡΕΤΟ

Δεν υπαρχει πιο αντιπροσωπευτικο φρουτο της ανακυκλωσης στην ζαχαροπλαστικη απο το βερυκοκο.Εκμεταλευεσαι την σαρκα του για γλυκα ή μαρμελαδες και τα κουκουτσια για λικερ.Ισως σε ορισμενους-ες να φανει περιεργο,αλλα εδω στην Θεσσαλονικη συνηθιζεται.Αυτη την συνταγη ηθελα να την κανω εδω και δυο εβδομαδες και να σας την παρουσιασω αλλα κατεληξα να κανω μαρμελαδα και  ετικετες.
Προκειται για μια συνταγη που φτιαχνει η μαμα μου εδω και πολλες δεκαετιες ,και την ξεχωριζω για το διακριτικο αρωμα αμυγδαλου,το υδαρες μιγμα του,και το διαυγες καφε χρωμα του.
Βεβαια δεν προκειται τοσο για συνταγη,αλλα για μια απλη διαδικασια οπου αναμειγνυεις σε ενα βαζο με καπακι ΜΟΝΟ 3 υλικα.

164 κουκουτσια απο βερυκοκα(επειδη ηταν μικρα.Κανονικα ειναι το περιεχομενο 82 κουκουτσιων)Καλο ειναι πριν σπασουμε τα κουκουτσια να τα αφησουμε στον ηλιο καμμια βδομαδα για να ξεραθουν.
700γρ. ζαχαρη
1 λιτρο κονιακ

Μετα κλεινεις ερμητικα το βαζο και το αφηνεις στον ηλιο για 40 μερες,ανακινωντας το κατα διαστηματα για να διαλυθει η ζαχαρη.Βεβαια οσο πιο πολυ μεινει στον ηλιο τοσο καλυτερα ωριμαζει.
Δυστυχως δεν εχω φωτογραφιες απο προηγουμενο λικερ,μιας και ειναι τοσο ωραιο που τελειωνει μεχρι την ανοιξη.Φυσικα αλλο προς ιδίαν χρησιν και αλλο για δωρακια.Ξερετε αυτα τα με τις ετικετες που ακομα ειναι διαθεσιμες........http://starhomecraft.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html
Σας το συστηνω ανεπιφυλακτα!
Καλα να περνάτε και καντε και καμμια βουτια και για μενα.
Φιλια
Αναστασια

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ

ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ

"Σαν ποιον μοιαζει βρε,σαν ποιον μοιαζει?"
Οταν ο Α.Τζανετακος ελεγε αυτην την φραση στην ΝΕΡΑΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ σιγουρα δεν εννοουσε εμενα οταν για πρωτη φορα αντικρυσα αυτα τα μικρα μπουκαλακια με το υπερσυμπυκνωμενο μαλακτικο πλυντηριου.Μου θυμιζαν κατι αλλά τι?
Βλεπετε τελευταια αρρωστησα.Ναι εχω μια ιωση(καπου την κολλησα), κουμπαριαση την λενε και πληττει τα ανησυχα πνευματα σαν εμενα. Αυτη η ιωση που λετε χτυπαει στα καλα καθουμενα και σε βαζει να αναρωτιεσαι διαρκως τι αχρηστο  υλικο μπορει να μεταμορφωθει σε κουμπαρα.Ετσι λοιπον μπορει να σε βρει ορθια μπροστα στα ραφια του σουπερ μαρκετ να γέρνεις αργα το κεφαλι δεξια και μετα ισια και μετα αριστερα και τούμπαλιν.'Η στην καρεκλα της κουζινας να κοιτας με τις ωρες αδειες συσκευασιες απο διάφορα προiόντα.
Καπως ετσι παρατηρωντας το κοντοχοντρο μπουκαλι του μαλακτικου το παρομοιωσα με την φιγουρα μιας μπαμπουσκας.Που θυμηθηκα αυτες τις ξυλινες ρωσικες κουκλιτσες που μπαινουν η μια μεσα στην αλλη ουτε και γω ξερω.

Το μονο που με χαλουσε ηταν το στομιο.Ετσι το καρατομησα και με την ιδια διαδικασια που εκανα την γουρουνιτσα http://starhomecraft.blogspot.gr/2012/06/blog-post_19.html προσπαθησα να την κανω οπως την φανταζομουνα.

 Αυτος ο κουμπαρας προοριζεται για την εκθεση της http://drasigreekblogger.blogspot.gr/  Πατηστε τον συνδεσμο για να μαθετε περισσοτερα.ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ!


Υ.Σ. Σας υπενθυμιζω πως υπαρχουν ακομα διαθεσιμες ετικετες.Δειτε εδω http://starhomecraft.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html



Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΚΡΥΟ ΤΣΑΙ & ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΚΡΥΟ ΤΣΑΙ

Ενα κρυο τσάι παντα ξεδιψαει
Αυτη η εξυπνη ιδεα ανηκει σε μια φιλη μου η οποια ειναι απιστευτα χρυσοχερα αλλα δυστυχως δεν εχει ιδεα απο κομπιουτερ.Εκτος ομως απο χρυσοχερα ειναι και φιλοξενη και  οταν δεχεται κοσμο συνηθιζει να προσφερει κρύο τσάι που φτιαχνει η ιδια με χρωματιστα παγακια.
Οταν το ακουσα μου φανηκε τοσο απλο και περιεργο που ειπα πως αξιζει να το δοκιμασω για να σας το παρουσιασω.
Το μονο που χρειαστηκε ηταν μια με δυο σταγονες χρωμα ζαχαροπλαστικης σε ενα ποτηρι νερο, για καθε χρωμα, και μετα στις παγοθηκες.
Εγω παλι χρησιμοποιω το φακελακι σε τσάι-σκονη που ειναι για 1,5 λιτρο.Το βαζω σε ενα μεγαλο μπουκαλι εμφιαλωμενο νερο απλα το κουνω και ειναι ετοιμο.

νομιζω πως διχρωμα θα ηταν πιο κεφατα.














Η σημερινη αναρτηση ειναι συμμετοχη για τον διαγωνισμο της Βασιλικης.http://basilikis-art.blogspot.gr/.Ειναι ενα 15χρονο κοριτσακι απο την Κυπρο με καλλιτεχνικες ευαισθησιες και με ονειρο να γινει χημικος.Το μονο που χρειαζεστε για να συμμετασχετε ειναι μια οποιαδηποτε καλοκαιρινη αναρτηση μεχρι τις τελος Ιουλιου.Προλαβαινετε!

                                         

Επισης πρεπει οπωσδηποτε να αναφερω το παιχνιδι που μου εστειλε η καλη μου φιλη απο την Κρητη http://wildrose-home.blogspot.gr/2012/06/blog-post_24.html που της αρεσει η ποιηση και εχει μια υπεροχη βυσινιά στον κηπο της.Και παρολο που δεν συνηθιζω να περιαυτολογω θα το παιξω, γιατι η απροσεξια μου και η αφηρημαδα μου με εξεθεσαν.

                                     

Οποτε απο οτι καταλαβα πρεπει να απαντησω σε 11 ερωτησεις και να το στειλω σε 10 σπιτακια.


1) Ποια είναι η αγαπημένη σου φράση?
Ολα ειναι σχετικα
 
2) Αγαπημένο χρώμα?
Μα φυσικα το κοκκινο.

3) Τι βιβλία σου αρέσει να διαβάζεις;
Μανατζμεντ,και μαρκετινγκ.
  
4) Πότε έχεις γενέθλια?
8 Απριλιου


5) Ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σου μέχρι τώρα?
Οταν γεννησα τον γιο μου.


6) Τι σημαίνει αγάπη για σένα?
Ανιδιοτελεια 

7) Ποιο είναι το πιο δυνατό σημείο της προσωπικότητάς σου?
Το πεισμα μου

8) Και το πιο αδύναμο?
Παλι το πεισμα μου.Ειδατε ποσο πεισματαρα ειμαι?Αλλωστε τι σόι κριαρι θα ημουν? 

9) Τι ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις?
Δασκαλα σαν την γιαγια μου,εκτος απο το ονομα να εχω και την χαρη.

10) Περιέγραψε που θα ήθελες να είσαι στα 55 σου.
Δεν το εχω σκεφτει μαλλον γιατι απεχει πολυ.


11) Τι σημαίνει Ελλάδα για σένα? Τι θα μπορούσες να κάνεις γι'αυτήν?
Ελλαδα σημαινει ΠΑΤΡΙΔΑ.Μονο που λεω την λεξη αισθανομαι περηφανη για την πολιτισμικη μας κληρονομια αλλα συγχρονως ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ.......
Η ισχυς εν τη ενωσει(Ομηρος)



Τωρα κατα τον Χ.Ζαμπουνη τα σπιτακια που θα δουν το ονομα τους πρεπει να παραλαβουν την εικονα μαζι με τις ερωτησεις και να συνεχισουν:


1) http://e-mikrodimiourgies.blogspot.gr/
2)http://art-at-home.blogspot.gr/
3)http://creative-journey-deppy11.blogspot.gr/
4)http://handmadebyandria.blogspot.gr/
5)http://latelierdemarieanne.blogspot.gr/
6)http:// http://mpixlimpidokatastasi.blogspot.gr/
7)http://owlmommy.blogspot.gr/
8)http://ooufoularaki.blogspot.gr/
9)http://e-velona.blogspot.gr/
10)http://diamadaki.blogspot.gr/




Αυτα για σημερα.Σας ευχομαι ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΑ,ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΔΩΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΑΣ

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΑ,ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΔΩΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΑΣ
Απο το εργαστηρι της κουζινας μου στην καταναλωση
Καλημερα σε ολους!!! Αυτες τις μερες ανειλλημενες υποχρεωσεις με κρατησαν μακρυα απο το blog μου οχι ομως και απο σας.Επελεξα να κανω τον θεατη μεχρι εχθες.
Πριν ξεκινησω ομως να σας λεω τι προλαβα να κανω θα ηθελα να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στο Κατερινακι απο το http://diamadaki.blogspot.gr/ που  με φιλοξενησε στην τελευταια της αναρτηση.
Την προηγουμενη εβδομαδα λοιπον ενας καλος μας γειτονας, μας εφερε απο το κτημα του δυο μεγαλες σακουλες με βερυκοκα(Να' ναι καλα ο ανθρωπος).Ετοιμη ημουν να αγορασω.Οχι για να τα κανω μαρμελαδα αλλα για να φτιαξω το αγαπημενο μου λικερ που γινεται απο κουκουτσια.Δεν υπαρχει καλυτερο λικερ απο αυτο που κανει η μαμα μου με κονιακ και κουκουτσια απο βερυκοκα.Η επομενη αναρτηση μου θα ειναι αυτη η συνταγη.
Μια απο τις αγαπημενες μου ασχολιες βλεπετε(οταν δεν καταγινομαι με τα τενεκεδακια και τα μπουκαλια μου) ειναι να φτιαχνω γλυκα του κουταλιου,μαρμελαδες,λικερ και τουρσια.Τα οποια άλλα καταναλωνονται απο μας και άλλα γινονται δωρακια σε συγγενεις και φιλους(και τωρα λογω κρισης περισσοτερο)..Καπως ετσι εγιναν και τα βερυκοκα  μαρμελαδα για τον χειμωνα και μαλιστα αρκετη.Επειδη ομως τα βαζα αποτελουν ενα μεγαλο μερος της αποθηκευσης χωρου στα ντουλαπια μου δεν εβαζα παντα αυτοκολλητες ετικετες με αποτελεσμα να μην ξεχωριζα τα περιεχομενα.Αλλα και οταν θυμομουνα να βαλω δεν εμενα ευχαριστημενη απο την εμφανιση τους,ειδικα οταν τα προοριζα για δωρακια.
Φετος ομως ανακαλυψα καποιες ιστοσελιδες οι οποιες  παρεχουν δωρεαν ετικετες σε μορφη PDF και σε ορισμενες εχεις την δυνατοτητα να παρεμβεις στο κειμενο και να γραψεις οτι θελεις.Εκτοτε τις εκτυπωνω και τις χρησιμοποιω ανελλιπως παντου.(Θυμαστε?http://starhomecraft.blogspot.gr/2012_05_01_archive.htmlhttp://starhomecraft.blogspot.gr/2012/06/blog-post_22.html)

.Αυτες ειναι καποιες ιστοσελιδες που μπορειτε να τις βρειτε:http://tipnut.com/canning-jar-labels/, http://frugalliving.about.com/od/canningfoods/tp/Canning_Jar_Labels.htm, Αλλά μπορειτε να φτιαξετε και μονες σας οπως εδω:http://thecraftingchicks.com/2011/05/summer-activity-jars-and-grab-bags.html.Βεβαια απαραιτητη προϋπόθεση ειναι η ύπαρξη εκτυπωτή.


Ολο αυτο το διαστημα διεκρινα σε αρκετα μπλογκοσπιτακια το μερακι και την αγαπη για την παραδοση που παραλαβαμε ολες απο τις μαμαδες μας και θα κληροδοτησουμε στα παιδια μας μεσα απο αυτες τις συνταγες
                                                    ΔΩΡΑΚΙ  ΚΑΝΕΙΣ?

 Βεβαια "δεν εχουμε ολες εκτυπωτη" θα μου πεις.Γι αυτο και γω αναλαμβανω να στειλω ταχυδρομικως απο 5 φυλλα με ετικετες  στις πρωτες 5 τυχερες που θα μου το ζητησουν στα σχολια.Δεν προκειται για κληρωση ουτε ειστε υποχρεωμενες να ειστε μελη μου.

Θα χαρω να δω να τις χρησιμοποιειτε στις κατασκευες σας!
                      
                                                              Φιλιά
                                                           Αναστασια