Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΑ

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΑ

Παντα οταν εχω καλεσμενους για φαγητο ή φιλοξενουμενους μ'αρεσει να τους αποχαιρετω με μικροδωρακια.Τα οποια ειναι συνηθως γλυκακια,γλυκα του κουταλιου κ.τ.λ. σε συσκευασιες στις οποιες εχω βαλει την προσωπικη μου σφραγιδα.Και επειδη αυτο το ΣΚ περιμενω κοσμο σκεφτηκα να ετοιμασω κατι.
Ειχα δωσει και μια υποσχεση για τον διαγωνισμο http://sofan-handmade.blogspot.gr/ .Επρεπε ομως να κανω κατι διαφορετικο, που να εχει σχεση με candy(ζαχαρωτα,καραμελες).
"Ε τοτε να κανω καραμελες" σκεφτηκα.Αρπαξα λοιπον την ηλεκτρονικη μου ιστιοσανιδα και πηγα για surfing.Στο gunaikakaimama.blogspot.gr βρηκα μια συνταγη για καραμελες με ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΜΕΛΙ.
Μου φανηκε σχετικα ευκολη ετσι αποφασισα να την κανω.Και για του λογου το αληθες:
λιγα υλικα & λιγος χρονος

κρυωνει γρηγορα
                            
οταν κρυωσε εκοψα μικρες μπουκιτσες και τις τυλιξα σε κομματια λαδοχαρτου











 






















Και μετα σε ενα βαζακι







που επιμεληθηκα καλλιτεχνικα
 

 Φανη και Σοφια οι καραμελες σας σας περιμενουν!                
     

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΓΙΑΚΑΔΕΣ

ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΓΙΑΚΑΔΕΣ

Δεν χρειαζεται να ξοδευουμε χρηματα σε ειδικα απορρυπαντικα για λεκεδες.Θελω να μοιραστω μαζι σας μια απο τις καλυτερες συμβουλες που μου εδωσε μια παλια νοικοκυρα για τους δυσκολους λεκεδες στα πουκαμισα και κυριως στους γιακαδες και ειναι η εξης: Πριν βαλουμε το πουκαμισο στο πλυντηριο  αλειφουμε τον γιακα με υγρο πιατων.Το ιδιο ισχυει και για τους περισσοτερους επιμονους λεκεδες ειδικα στα παιδικα ρουχα.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ

ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ

Ουφ!Ουφ!Να' μαι και γω!Αργησα? Ειπαμε να ερθουμε ολοι μαζι οικογενειακως να βοηθησουμε την http://drasigreekblogger.blogspot.gr/ αλλα βαρεθηκα να περιμενω τους υπολοιπους  να ντυθουν και να καλλωπιστουν και ετσι εφτασα πρωτη.
Ξερετε εγω δεν ημουν παντα τραπεζιτισσα. Ξεκινησα απο πολυ χαμηλα.Καποτε ημουν πλαστικο μπουκαλι.,και δεν ειχα παπουτσια να φορεσω αλλα καπακια.Ναι καλα διαβασατε πλαστικα καπακια.
Να' το το παιδακι μου τωρα βαζει παπουτσια


Ο μεγαλυτερος ντυθηκε
Αλλα ουτε και ρουχα να φορεσω ετσι κολλησα πανω μου(με αραιωμενη ατλακολ)οτι προσπεκτους και εφημεριδες βρηκα,και με τον ιδιο τροπο φυτρωσαν και τα αυτια μου και η ουρα μου.Και αφου  στεγνωσα για να μην φαινονται τα χαρτινα κουρελακια μου ασταρωθηκα καλα με ασπρο πλαστικο.

Σιγα σιγα αφου περασε ο καιρος και κανοντας πενιχρες οικονομιες κατορθωσα να αγορασω και μπογιες για να βαφτω μεχρι και σκουλαρικια!

 .Αντε να δω ποτε θα ετοιμαστει και η οικογενεια μου.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!!

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΩΝ

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΩΝ


Καλησπερα και καλη εβδομαδα σε ολους!Η συγχωρεμενη η γιαγια μου συνηθιζε να λεει ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ.Πρεπει να εχω ακουσει αμετρητες φορες αυτη την φραση στη ζωη μου ομως καθε φορα που ετοιμαζομαι να  πεταξω κατι προσπαθω να δω αν μπορει να διορθωθει πρωτα.
Ετοιμη ημουν πανω στο συγυρισμα της κουζινας μου να πεταξω αυτα τα ανοιχτηρια μπουκαλιων που υπηρχαν προ αμνημονευτων χρονων στα συρταρια μου.Το υλικο τους ομως ειχε μεινει ανεπαφο απο τον χρονο( καλα λενε οσο πιο παλιο τοσο πιο γερο), μονο η εμφανιση  τους ειχε καταστραφει.
Ξεχασμενο απο αλλες εποχες



Οταν ξεκινησα να το βαφω τοτε θυμηθηκα να βγαλω φωτογραφια
                  

 
.Επειδη ομως δεν ειναι καιροι για σπαταλες ειπα να δοκιμασω αυτα τα υπεροχα σπρέι που κοντευω να ανοιξω συλλογη με δαυτα και στρωνουν υπεροχα πανω σε οποιαδηποτε μεταλλικη επιφανεια και στοιχιζουν μονο 3,5€.

                                        Ειπαμε δεν αγοραζουμε και δεν πεταμε τιποτα!

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΒΡΑΒΕΙΟ

ΒΡΑΒΕΙΟ
 
Ειμαι πολυ χαρουμενη γιατι το μεσημερι παρελαβα το πρωτο μου βραβειο.Η φιλη μου η Κικη απο το http://tantekiki.blogspot.gr /μου το εστειλε.Ακομα καλα καλα δεν εμαθα να χειριζομαι το blog μου,αλλα ειμαι σιγουρη πως: α)πρεπει να το στειλω σε αλλα 5 σπιτακια και β)να γραψω 5 πραγματα που μου αρεσουν στο καλοκαιρι.
Οποτε αυτα που αγαπω το καλοκαιρι ειναι:

1)το κολυμπι
2)οι βουτιες στην θαλασσα
3)τα καλαμποκια του γαλακτος
4)η δροσια 
5)να ταξιδευω με πλοιο

Μεσα σε 3 εβδομαδες λειτουργιας γνωρισα και καποια αλλα σπιτακια που θελω να το στειλω και γω με την σειρα μου.
http://thewanderingdeer.blogspot.gr/
http://sofan-handmade.blogspot.gr/
http://evitathess.blogspot.gr/
http://creative-journey-deppy11.blogspot.gr/
http://handmadebyandria.blogspot.gr/
Ειμαι σιγουρη πως απο δω και περα  θα γνωρισω και αλλους γειτονες στην μπλογκογειτονια και ευχομαι την επομενη φορα να ειστε εσεις .

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

VINTAGE ΚΟΥΤΙ ΡΑΠΤΙΚΗΣ

VINTAGE ΚΟΥΤΙ ΡΑΠΤΙΚΗΣ

Ολο τον χειμωνα εβλεπα αυτο το παλιο κουτι απο μπισκοτα που χρησιμοποιουσε η μαμα μου εδω και χρονια για να βαζει τα ραπτικα της ,και με ενοχλουσε.Ναι,ενοχλουσε την αισθητικη μου αντιληψη, αλλα και την συνειδηση μου.Πως ηταν δυνατον και  αφηνα την μαμα μου που  εχει κανει μικρα θαυματα με τα χερακια της για μενα να μην εχει ενα αξιοπρεπες κουτι ραπτικης.Τελος, επρεπε να το αλλαξω.Βεβαια προβληματιζομουν γιατι δεν ηξερα τι σχεδιο να το κανω.Οταν διαβασα ομως για τον διαγωνισμο της PINK DREAMER η λυση ηρθε απο μονη της.
Ετσι ηταν πριν.
Σιγουρα επρεπε να το κανω κοκκινο που ειναι και το αγαπημενο μου χρωμα,επενδυμενο εσωτερικα με κοκκινο καρω,και σχεδιακια ραπτικης τριγυρω του.Τα υλικα που χρησιμοποιησα ηταν(μα τι αλλο φυσικα?) κοκκινο σπρέι,ατλακολ,υφασμα,σχεδια που βρηκα στο ιντερνετ,και υγρο για ντεκουπαζ δυο σε ενα (κολλα και βερνικι μαζι).


Αφου εβαψα ολο το κουτι ,εκτος απο το εσωτερικο του με κοκκινο σπρέι








εκοψα το υφασμα για το εσωτερικο του κουτιου,το τρυπωσα, και κολλησα τις ακρες του στο κουτι με ατλακολ.













    και τελευταια κολλησα τα σχεδιακια με   ντεκουπαζ δυο σε ενα.(δεν ηθελα να πειραματιστω με το πινελο)














ΕΤΟΙΜΟ!  ΜΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΜΑ!!!!

Υ.Σ. Σε ευχαριστω pink dreamer που μου εδωσες την δυνατοτητα να κανω ενα μικρο δωρο και εγω
με τα χερακια μου.Περνα να παρεις την συμμετοχη μου.

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΦΩΣ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ?

ΦΩΣ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ?

Αν καποιος μου ελεγε οτι ενα απλο πλαστικο μπουκαλι με νερο και λιγη χλωρινη μπορει να παραγει φως και μαλιστα οσο ενας λαμπτηρας 50W σιγουρα δεν θα τον πιστευα.Κι ομως οταν το 2002 μια κριση ενεργειας χτυπησε την Βραζιλια ενας μηχανικος ο Alfredo Moser ανακαλυψε αυτον τον τροπο.Εκτοτε πολλες χωρες με προβλημα ενεργειας τον χρησιμοποιουν.Δειτε το βιντεακι και θα καταλαβετε.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΒΑΖΑ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΒΑΖΑ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Χαιρομαι ιδιαιτερα γιατι καθε μερα ανακαλυπτω ολο και περισσοτερες φιλες που τoυς αρεσει να δημιουργουν ομορφα και χρηστικα αντικειμενα φτιαγμενα απο υλικα που ολοι εχουμε στα σπιτια μας.Άλλωστε τι ειναι αυτο που μας κανει χαρουμενους?Ότι δεν αγοραζεται ,δηλ.ολα αυτα τα μικροπραγματα που εχουν ανεκτιμητη συναισθηματικη αξια ενα χαμογελο,μια βολτα,ενα αστειο,μια καλη πραξη,ενα αντικειμενο που δεν εχεις και που μπορεις να το κανεις μονη σου.
Καπως ετσι χρειαστηκε να φτιαξω το πρασινο βαζο την προηγουμενη εβδομαδα μιας και βρεθηκα ξαφνικα με ενα ματσο λουλουδια με μικρα κοτσανια.Αφου εψαξα πρωτα στον ηλεκτρονικο μου μπουσουλα βρηκα τον τροπο στο thesinglenester.com/2011/07/handmade-blue-ball-jars-and-floral.html.Σημερα ομως εκανα τα κοκκινα για να σας τα δειξω, με λιγο διαφορετικο τροπο.
Το μονο που χρειαστηκα ηταν κολλα για χαρτι(ή ατλακολ) και χρωμα ζαχαροπλαστικης.
Το καλο ειναι πως μπορεις να φτιαξεις διαφορους χρωματισμους ανακατευοντας τα χρωματα,και αν τα βαρεθεις αφαιρουνται με το πλυσιμο.






















Η αναλογια ηταν 1 προς 3,και το μιγμα εγινε πολυ ρευστο.Αναψα τον φουρνο για λιγο και τον εσβησα.Μολις καλυψα ολο το βαζο με το μιγμα το εβαλα στον ηδη ζεστο φουρνο και το αφησα για 10΄.Ετσι απεκτησαν αυτο το διαφανες χρωμα.Ενω στο πρασινο ειχα προσθεσει και βερνικι στο μιγμα και το αφησα να στεγνωσει φυσικα.Υποθετω πως και αυτα μπορω να τα καλυψω με βερνικι.

Επισης ομορφα θα εδειχναν και με καποιες μικρες πινελιες ζωγραφικης ή decoupage.Επειδη ομως εγω ειμαι οπαδος του μινιμαλισμου αφηνω τις καλλιτεχνιες στις ειδικους.

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ? ή ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΚΑΝΤΗΛΑΚΙΑ?

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ? ή ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΚΑΝΤΗΛΑΚΙΑ?
Αυτος ο ερωτας αναμεσα στο αλουμινιο και στο σπρέι δεν λεει να τελειωσει.Εχω και τοσα κουτακια του καφε, κατι πρεπει να τα κανω.Θυμηθηκα κατι που ειχα δει τον χειμωνα  στο http://reciclaedecora.com/reciclagem/lanternas-de-latas-recicladas ,τωρα ομως καλοκαιριασε και ο καιρος επιτασει εντονα χρωματα.

Ετσι λοιπον ξεκινησα κοβωντας με ανοιχτηρι το πανω μερος του κουτιου.
Μετα σχεδιασα πεταλουδες,αστεριες και οτι σχεδιο θεωρουσα καλοκαιρινο .Αφου στερεωσα με κολλητικη ταινια το σχεδιο πανω στο κουτι το ζωγραφισα με ανεξιτηλο μαρκαδορο για C.D.s.
Μετα γεμισα το κουτι με νερο και το εβαλα στην καταψυξη.
Οταν παγωσε με ενα σφυρι και ενα καρφι εκανα τρυπες τριγυρω απο το σχεδιο.Επειτα αφαιρεσα με ασετον τον μαρκαδορο(αλλιως υγροποιειται με το σπρέι και ξεβαφει).
Ηταν ετοιμο πια για βαψιμο.Και οταν τελειωσε και το βαψιμο που στεγνωνει και αμεσως...


Ηταν ετοιμα για χρηση.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΜΕ ΓΕΙΑ ΤΗΝ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΙΕΡΑ

ΜΕ ΓΕΙΑ ΤΗΝ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΙΕΡΑ

Αυτα τα υπεροχα μικρα βαζακια που καποτε περιειχαν αντζουγιες ειχαν τοσο ωραια μορφη που αδικουνταν κενα.Αραγε αν τα καπακια τους ειχαν τρυπες θα μπορουσαν να ριξουν μπαχαρικα?Πρεπει να δοκιμασω και το αυτο το κανουργιο πορτοκαλι σπρέι.....Ας δουμε μαζι...


Αφου ειναι δυο να τα κανουμε για αλατι και πιπερι.
Ας γραψουμε με μαρκαδορο ενα Α(αλατι) και ενα Π(πιπερι),ετσι γιατι ειμαστε Ελληνες αρκετα ξενα δοκιμασαμε.
Μετα με ενα καρφι και σφυρι θα κανουμε τρυπες πανω στα γραμματα,και μετα θα τα βαψουμε με σπρέι.







Σουπερ τελικα αυτο το πορτοκαλι, ειναι και το χρωμα της ελπιδας!!! Και ριχνουν τελεια (το τσεκαρα)
Αντε, ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και με γειά την αλατοπιπεριερα.